28 March 2024

Șalupe maritime de intervenție de mare viteză pentru supravegherea frontierelor externe UE – proiect RO#FSIB

publicat 9 februarie 2022 - editat 1 septembrie 2022

Fonduri europene dedicate 2014-2020Fondul Securitate Internă - Frontiere Vize 2014-2020 # # # 1069 afișări

Cinci șalupe maritime de intervenție de mare viteză, au intrat în dotarea Inspectoratului General al Poliției de Frontieră. În data de 9 februarie, la sediul Grupului de Nave Constanța – Garda Coastă, în prezența ministrul Afacerilor Interne, Lucian Nicolae BODE, a avut loc ceremonia solemnă de înmânare al pavilionului navelor și de depunere a jurământului de către echipajele navelor.

Noile șalupe maritime au fost achiziționate în cadrul proiectului ROFSIB2018OS2ASP02 – Achiziție de mijloace de mobilitate navală pentru misiuni Frontex, cu finanțare din Fondul securitate internă 2014-2020,  implementat de Inspectoratul General al Poliției de Frontieră, în baza contractului de finanțare încheiat cu Direcția Fonduri Externe Nerambursabile / MAI, în calitate de Autoritate Responsabilă FSI.

Proiectul finanțat din fonduri europene dedicate afacerilor interne, în valoare totală eligibilă de peste 165 milioane de lei, include și 2 nave maritime de patrulare CPV care vor fi utilizate în misiuni de patrulare și intervenție la frontieră, în operaţiuni de căutare şi salvare, precum şi în alte activităţi specifice controlului şi supravegherii frontierei maritime.

Mai multe detalii pe www.mai.gov.ro  / www.politiadefrontiera.ro

Referințe media:

 

 

Abonare buletin de știri pe email

Opțiune transmitere email *

politica de confidențialitate

Sari la conținut