18 April 2024

PM² Ghid privind managementul de proiect, elaborat de Comisia Europeană – Project Management Methodology

publicat 6 aprilie 2022 - editat 12 ianuarie 2023

IDEI # # 1573 afișări

PM² este o metodologie de management de proiect, dezvoltată și susținută de Comisia Europeană.

Scopul său este de a permite echipelor de proiect să își gestioneze proiectele în mod eficient și să ofere soluții și beneficii organizațiilor și părților interesate. Ghidul PM² este ușor de implementat și este potrivit pentru orice proiect. PM² a fost dezvoltat personalizat ținând cont de nevoile, cultura și constrângerile instituțiilor UE, încorporând în același timp elemente din standardele și cele mai bune practici acceptate la nivel global.
Open PM² este o inițiativă care aduce metodologia și beneficiile acesteia mai aproape de comunitatea de utilizatori, oferind acces deschis la PM² statelor membre ale UE, companiilor private și cetățenilor în general.
Această a treia ediție a Ghidului PM², susținută de Programul EC ISA², include următoarele modificări: Ediția internă EC și cea Open au fost comasate într-o singură publicație. Au fost adăugate anexe importante pentru a permite organizațiilor care adoptă să gestioneze portofolii, programe și proiecte. Au fost incluse o selecție de instrumente eficiente pentru managerii de proiect, concentrându-se pe comportamentele optime de management. PM² menține o legătură puternică cu metodele Agile specifice domeniului, cum ar fi PM² – Agile. Ghidul PM² oferă: un model de guvernare a proiectului (adică roluri și responsabilități); un ciclu de viață al proiectului (adică fazele proiectului); un set de procese (adică activități de management de proiect); un set de artefacte ale proiectului (adică șabloane și linii directoare); un set de mentalități (adică credințe și comportamente eficiente).

Ghidul PM² – versiunea 3 (2021) poate fi descarcat gratuit de pe pagina op.europa.eu. (disponibil în EN, IT, FR, ES).

Ghidul PM² – versiunea 3 (2021) în lb. englezăPM2v3en . [Comisia Europeană, Direcţia Generală Informatică, PM² project management methodology : guide 3.0.1, Publications Office, 2021, https://data.europa.eu/doi/10.2799/022317]

Pe siteul EU|academyacademy.europa.eu este disponibil cursul gratuit PM C1 – PM² Essentials, Project Management Methodology

Foto Eden Constantino / Unsplash

Abonare buletin de știri pe email

Opțiune transmitere email *

politica de confidențialitate

Sari la conținut