1 March 2024

Programul Național 2021-2027 Managementul frontierelor și politica de vize (v1.2) – transmis Comisiei Europene

publicat 26 octombrie 2022 - editat 26 octombrie 2022

Fonduri europene dedicate 2021-2027IMFV 2021-2027 Instrumentul pentru managementul frontierelor și politica de vizePrograme Naționale 2021-2027 # # # # 394 afișări

Autoritatea de management Afaceri Interne 2021-2027, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile din Ministerul Afacerilor Interne, a transmis oficial Comisiei Europeane Programul Național 2021-2027 Managementul frontierelor și politica de vize, cofinanțat din Instrumentul pentru managementul frontierelor și politica de vize (IMFV), în data de 17.10.2022.

Programul Național (PN) propune măsuri în domeniul managementului integrat al frontierelor și sprijinirea politicii de vize, pentru a răspunde principalelor provocări și domenii de acțiune identificate în documentele strategice naționale și europene relevante pentru obiectivul general al IMFV. PN a fost elaborat ținând cont de toate strategiile naționale și europene în vigoare în domeniul managementului frontierelor și politica de vize.

România își propune să continue acțiunile privind implementarea acquis-ului UE referitoare la dezvoltarea managementului integrat al frontierei, fiind conștientă de rolul important pe care îl are în ceea ce privește asigurarea supravegherii și controlul trecerii frontierelor externe ale UE la cele mai ridicate standarde.

Programul național a fost elaborat având în vedere analizele instituționale efectuate de autoritățile naționale relevante, precum și după finalizarea procesului de consultare publică și interinstituțională cu toți partenerii naționali relevanți. Programul Național a fost negociat cu reprezentanții Comisiei Europene, versiunea transmisă a fost avizată informal, iar în perioada următoare se așteaptă aprobarea oficială a programului de către Comisia Europeană.

Program Național IMFV v1.2

 

Foto: Jeremy Thomas/unsplash

Abonare buletin de știri pe email

Opțiune transmitere email *

politica de confidențialitate

Sari la conținut