23 April 2024

Modernizarea sediului secției consulare Pretoria, Africa de Sud – proiect RO#FSIB

publicat 17 noiembrie 2022 - editat 12 ianuarie 2023

Fonduri europene dedicate 2014-2020Fondul Securitate Internă - Frontiere Vize 2014-2020 # # # # 530 afișări

Proiectul ROFSIB2016OS1A03P02 – Modernizarea oficiilor consulare ale României – Reamenajarea sediului secției consulare Pretoria, în valoare totală de 574.835,08 lei, fără TVA, a fost cofinanțat din Programul Național – Fondul pentru Securitate Internă – Componenta Frontiere și Vize, conform Contractului de finanțare nerambursabilă încheiat între Autoritatea Responsabilă FAMI-FSI, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile / MAI și Ministerul Afacerilor Externe.

Proiectul a fost implementat în perioada iunie 2016 – aprilie 2018 și a avut ca scop amenajarea spațiilor de lucrul care să permită desfășurarea unor activități de emitere a vizelor în conformitate cu standardele, regulamentele și practicile uniforme UE.

Principalele categorii de lucrări executate au constat în construirea unei clădiri anexe în care funcționează secția consulară, cu suprafața desfășurată de 113,6 mp, din care suprafața utilă de 97 mp. Structura a fost executată cu fundații și cadre din beton armat și zidărie din cărămidă, placată cu cărămidă aparentă, a fost montată tâmplăria din aluminiu, cu rupere de punte termică și sticlă antiefracție. La exterior, au fost executate lucrări de delimitare a fluxurilor de acces, prin executarea unei intrări separate pentru public și garduri cu structura metalică, iar în zonele de intrare au fost executate copertine, terase, trotuare pentru acces și scări. Delimitarea în zona de lucru cu publicul este realizată de un perete cu structură metalică în care au fost instalate trei ghișee. Zona de ghișee este dotată cu geamuri și sertare antiglonț.

În clădirea principală au fost executate lucrări de igienizare pentru spațiile de protocol, secretariat și birouri. De asemenea, instalațiile electrice, sanitare și de aer condiționat au fost revizuite sau înlocuite.

 

Abonare buletin de știri pe email

Opțiune transmitere email *

politica de confidențialitate

Sari la conținut