4 February 2023 ro Română

Consultare publică – Programele naționale 2021 – 2027 Fondurile europene dedicate afacerilor interne (vers. preliminare sect. 1 si 2)

publicat 3 noiembrie 2020 - editat 29 decembrie 2021

EvenimenteFAMI 2021-2027 Fondul azil, migrație și integrareFSI 2021-2027 Fondul securitate internăIMFV 2021-2027 Instrumentul pentru managementul frontierelor și politica de vize 608 afișări

Direcția Fonduri Externe Nerambursabile din Ministerul Afacerilor Interne supune consultării publice versiunile preliminare ale programelor naționale cofinanțate din fondurile europene dedicate afacerilor interne 2021-2027, respectiv:

  • Fondul azil, migrație și integrare (FAMI) – Propunere de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului final de instituire a Fondului azil, migrație și integrare – COM/2018/471 final. Obiectivul de politică al FAMI este de a contribui la o gestionare eficace a fluxurilor de migrație, în conformitate cu acquis-ul relevant al Uniunii și în conformitate cu angajamentele Uniunii privind drepturile fundamentale.
  • Fondul securitate internă (FSI) – Propunere de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de stabilire a Fondului securitate internă – COM(2018) 472 final. Obiectivul de politică al FSI este de a contribui la asigurarea unui nivel înalt de securitate în Uniune, în special prin prevenirea și combaterea terorismului și a radicalizării, a criminalității grave și organizate și a criminalității informatice, prin gestionarea în mod eficace a riscurilor și crizelor legate de securitate și prin acordarea de asistență și protecție victimelor infracțiunilor.
  • Instrumentul pentru managementul frontierelor și vize (IMFV) – Propunere de Regulament al Parlamentului European și al Consiliului de instituire, ca parte a Fondului de gestionare integrată a frontierelor, a instrumentului de sprijin financiar pentru gestionarea frontierelor și vize – COM/2018/473 final. Obiectivul de politică al IMFV este asigurarea unei gestionări europene integrate solide și eficace a frontierelor externe și, în același timp, protejarea liberei circulații a persoanelor în cadrul Uniunii, cu respectarea deplină a angajamentelor Uniunii privind drepturile fundamentale, contribuind astfel la asigurarea unui nivel înalt de securitate în Uniune.

Versiunile preliminare ale Programelor Naționale 2021-2027, care cuprind informațiile aferente secțiunilor 1 și 2.1.1 privind strategia programului și descrierea obiectivelor specifice, sunt:

Informații suplimentare privind fondurile europene dedicate afacerilor interne 2021-2027 sunt publicate pe www.fed.mai.gov.ro/in/fed-2021-2027/.

Persoanele și instituțiile/organizațiile/structurile interesate pot transmite sugestii, propuneri sau comentarii privind documentele susmenționate pe email dedicate@mai.gov.ro, până la data de 19 noiembrie 2020.

Vă mulțumim pentru cooperare,

Autoritatea Responsabilă FAMI-FSI

close

Abonare buletin de știri pe email

Opțiune transmitere email *

politica de confidențialitate

Alte anunțuri din secțiunea # Evenimente
Sari la conținut