24 February 2024

Întărirea capacității operaționale a DGA de prevenire și combatere a faptelor de corupție, inclusiv în achizițiile publice – proiect RO#FSIP

publicat 15 ianuarie 2020 - editat 30 august 2022

Fonduri europene dedicate 2014-2020Fondul Securitate Internă - Poliție 2014-2020Stadiu programe # # # 838 afișări

Direcția Generală Anticorupție a implementat în perioada decembrie 2015 – martie 2019 proiectul ROFSIP2015OS5A04P01Întărirea capacității operaționale a DGA de prevenire și combatere a faptelor de corupție, inclusiv în achizițiile publice. 

Proiectul a beneficiat de finanțare prin Programul Național Fondul Securitate Internă – Cooperare Poliţienească, în valoare de 7.267.446 RON, din care 5.450.544,5 RON – finanțare externă nerambursabilă și 1.816.861,5 RON – cofinanțare națională, în baza contractul de finanțare acordat de către Autoritatea Responsabilă FAMI-FSI, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile / MAI.  

Obiectivul general al proiectului a constat în creşterea acţiunilor de prevenire, investigare şi combatere a faptelor de corupţie inclusiv în achiziţiile publice şi în gestionarea fondurilor UE, iar obiectivul specific în Asigurarea eficienţei în prevenirea, investigarea şi combaterea practicilor de corupţie, inclusiv în achiziţiile publice.

În cadrul proiectului au fost achiziţionare 124 autovehicule pentru munca de prevenire a corupţiei şi munca operativă și 50 de sisteme de avertizare acustică şi optică şi 73 de camere de luat vederi.

Rezultatele proiectului au vizat: 

  • Asigurarea mobilităţii necesare pentru desfăşurarea activităţilor specifice de prevenire şi combatere a faptelor de corupţie, inclusiv în achiziţiile publice şi gestionarea proiectelor cu finanţare UE.
  • Asigurarea mijloacelor tehnice necesare pentru derularea activităţilor specifice de prevenire şi  combatere a faptelor de corupţie, inclusiv în achiziţiile publice şi gestionarea proiectelor cu finanţare UE.
  • Eficienţă crescută în prevenirea, investigarea şi combaterea practicilor de corupţie, inclusiv în achiziţiile publice şi gestionarea proiectelor cu finanţare UE.

Abonare buletin de știri pe email

Opțiune transmitere email *

politica de confidențialitate

Sari la conținut