24 February 2024

Mijloace de mobilitate navală misiuni Frontex – proiect RO#FSIB

publicat 23 martie 2021 - editat 30 august 2022

EvenimenteFondul Securitate Internă - Frontiere Vize 2014-2020Stadiu programe # # 726 afișări

Inspectoratul General al Poliției de Frontieră implementează începând cu martie 2018 proiectul ROFSIB2018OS2ASP02 – Achiziție de mijloace de mobilitate navală misiuni Frontex, în valoare totală de 165.108.375 lei, din care 136.694.644,20 lei – contribuția UE. Proiectul care are drept obiectiv suplimentarea flotei navale a Poliţiei de Frontieră Române cu două nave maritime de patrulare (CPV – Coastal Patrol Vessel) şi cu cinci şalupe de intervenţie (CPB – Coastal Patrol Boat).

Proiectul este finanțat prin Fondul Securitate Internă – Frontiere Vize, conform contractului încheiat cu Autoritatea Responsabilă FAMI-FSI, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile / MAI.

În 21 august 2020, Inspectoratul General al Poliției de Frontieră a semnat contractul comercial privind achiziția celor cinci şalupe de intervenţie (CPB – Coastal Patrol Boat).

În 10 martie 2021, la sediul Ministerului Afacerilor Interne, în prezența ministrului Afacerilor Interne, Lucian BODE, a avut loc semnarea contractului comercial pentru construirea celor două nave maritime de patrulare, finanțate prin proiect. Valoarea contractului comercial este de 129.944.250 de lei fără TVA (26 milioane de euro), iar navele urmează să intre în dotarea PFR până la data de 30.11.2022.

Achiziția de nave maritime de patrulare şi şalupe de intervenţie conferă Poliţiei de Frontieră Române o creștere a capabilităţilor de intervenţie operativă, acestea fiind destinate supravegherii frontierei maritime externe a Uniunii Europene şi respectării jurisdicţiei statului român în zona de competenţă, pentru misiuni de patrulare, asigurarea apelor din zona exclusiv economică, siguranţă maritimă, operaţiuni de căutare şi salvare şi transportarea supravieţuitorilor. Această achiziţie va conduce la îmbunătăţirea cooperării operaţionale în cadrul acţiunilor comune Frontex la care participă Poliţia de Frontieră Română, fără a priva totodată structurile operative la frontierele României de astfel de mijloace tehnice pe perioade îndelungate.

Informații tehnice pe www.politiadefrontiera.ro

 

 

Preluare în presa – informare vizibilitate:

Abonare buletin de știri pe email

Opțiune transmitere email *

politica de confidențialitate

Sari la conținut