26 September 2022 ro Română
fsi-politie-2014-2020

Fondul securitate internă FSI 2014 – 2020 – instrumentul de sprijin financiar pentru cooperarea polițienească, prevenirea și combaterea criminalității și gestionarea crizelor (FSI Poliție 2014 – 2020) este instituit prin Regulamentul (UE) nr. 513/2014 pentru a contribui la asigurarea unui nivel înalt de securitate în Uniune.

Obiective specifice ale FSI Poliție 2014 – 2020 sunt:

– prevenirea criminalității și combaterea criminalității transfrontaliere, a formelor grave de criminalitate și a criminalității organizate, inclusiv a terorismului, consolidarea coordonării și cooperării dintre autoritățile de aplicare a legii și alte autorități naționale din statele membre, inclusiv cu Europol sau cu alte organisme competente ale Uniunii, și cu organizațiile din țările terțe și organizațiile internaționale relevante;
– consolidarea capacității statelor membre și a Uniunii de a gestiona eficace riscurile și situațiile de criză legate de securitate, de a se pregăti și a proteja persoanele și infrastructurile critice împotriva atacurilor teroriste și a altor incidente legate de securitate.

Bugetul total alocat FSI Poliție  se utilizează prin programele naționale ale Statelor Membre, pentru acțiuni UE, asistență tehnică și asistență de urgență.


Postări recente
Sari la conținut