24 February 2024

Reabilitarea și modernizarea Centrului de Tranzit în regim de Urgență Timișoara (CTU Timișoara I – elaborare documentații) – proiect RO#FAMI

publicat 30 decembrie 2018 - editat 30 august 2022

Fonduri europene dedicate 2014-2020Fondul Azil, Migrație și Integrare 2014-2020Stadiu programe # # # 253 afișări

Proiectul ROFAMI2016OS1ASP01 Reabilitarea și modernizarea imobilului situat în str. Sever Bocu nr. 49, mun. Timișoara, destinat Centrului de Tranzit în regim de Urgență Timișoara – Etapa I (CTU Timișoara – I), implementat de către Inspectoratul General pentru Imigrări, în perioada 30/06/2016 – 30/05/2017, a contribuit la realizarea următoarelor obiective:

  • asigurarea condițiilor necesare demarării unui nou proiect având ca scop operaționalizarea Centrului de Tranzit în regim urgență Timișoara prin efectuarea de lucrări de reabilitare și modernizare a imobilului situat în str. Sever Bocu nr. 49, mun. Timișoara, în vederea asigurării unui număr de 200 de locuri de cazare pentru persoanele aflate în nevoie urgentă de protecție internațională – ca locație distinctă (cest centru de tranzit a funcționat în locație comună cu C.R.C.P.S.A. Timișoara);
  • facilitarea aplicării Acordului Tripartit semnat de Guvernul României în anul 2008 cu  Înaltul Comisar al Națiunilor Unite pentru Refugiați (UNHCR) și Organizația Internațională pentru Migrație (OIM) privind evacuarea temporară în România a persoanelor care au nevoie urgentă de protecție internațională și de relocare ulterioară.

Proiectul în valoarea totală de 171.144,04 LEI a fost cofinanțat din fonduri europene nerambursabile prin Programul Național Fondul Azil, Migrație și Integrare – Obiectivul Specific Recepție / Azil – Acțiunea specifică Centre de Tranzit, în baza contractului de finanțare acordat de către Autoritatea Responsabilă FAMI-FSI, Direcția Fonduri Externe Nerambursabile / MAI.

Pentru implementarea obiectivelor proiectului, au fost realizate următoarele (rezultate/livrabile):

  • elaborarea documentației necesare realizării DALI, respectiv audit energetic, studiu geotehnic și expertiză tehnică;
  • elaborarea documentației tehnico-economice pentru realizarea investiției, respectiv DALI, PT, DTAC și DDE.

Photo William Warby / Unsplash

Abonare buletin de știri pe email

Opțiune transmitere email *

politica de confidențialitate

Sari la conținut